YASMIN OUDEMAN (1989)

beeld redacteur . . .
content designer . . .
grafisch ontwerper . . .
event organiser .  . .
user experience designer . . .
multi media specialist  . . .

OPLEIDING

Havo A – 2008
Liberal Arts –  2011
Propedeuse Communication & Multimedia design –  2012
Bachelor C&M Cum Laude – 2015

LOOPBAAN

camera assistent Endemol
redactie LINDA. magazine
interne en externe communicatie Coaching Academy International
mede-oprichter Studio True Stories

PRIVE

had nooit gedacht dat ze vrijwillig
in de polder zou gaan wonen
leeft nu zielsgelukkig in een stacaravan op eigen Almeerse grond
bouwt daar samen met haar geliefde een eigen huis
droomt van groen, ruimte, dieren en een leven vol creatie

Er was eens een jonge vrouw, die eigenlijk helemaal niet de hoofdpersoon van een verhaal wil zijn. Sinds jongsaf aan heeft ze de neiging om zichzelf in de spiegel iets kleiner te maken dan ze is. En ze is al niet groot.

Dat is de ene kant.

De andere kant is dat ze stiekem heel getalenteerd is en eigenlijk best graag op een podium zou willen staan. Maar goed, vooralsnog zie je haar niet op de voorgrond. Achter de schermen is ze onmisbaar. En wij kunnen het weten.

Ze is de meesteres van de details. Ze voelt zich pas goed als alles op z’n plek zit. Met een luizenkam door een tekst of een layout heen gaan, daar wordt zij oprecht gelukkig van. Slordig werk roept agressie in haar op. Als we haar weer eens “I can’t take it anymore” horen roepen is haar oog gevallen op iets dat zonder zorg en aandacht de wereld in is gestuurd. 

Die ogen van haar, die zien alles. Alle foutjes, alle incongruenties. Maar die ogen helpen ook om de mooiste beelden, composities en combinaties te vinden en te maken. Moodboards, lay-outs, foto, film. Ze worden gemaakt, en herzien en verfijnd, en herzien.

Dat heeft ook zo zijn keerzijde.
Ze weet niet goed wanneer ze moet stoppen. Ze heeft er nogal even (zucht) over gedaan om de schoonheid van de imperfectie te kunnen waarderen.
Nu ze dat laatste helemaal “gevonden” heeft, is ze opeens dol op alles wat schuurt en wringt. Daar worden de dingen immers interessanter van en boeiender. Meer echt, meer levend.

Maar ze kan het ook overdrijven en bovendien hebben we Janna al, en die is meer dan genoeg rebel voor ons alle drie.

Ten slotte is ze de uitzondering die de regel bevestigt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat multi-tasken een mens minder effectief maakt. Geloven we meteen, maar dat geldt niet voor onze veelpotige collega. Integendeel.

En dan nog een waarschuwing. Laat je niet misleiden door haar kleine postuur, haar lange haren en haar charmante glimlach. Ze krijgt meestal wat ze hebben wil. Het is een wolf in schaapskleren en daar is ze trots op. Wij ook.